Miklavžev sejem in nočni pohod z baklami do Rudnika Sitarjevec

vir: litija.si

Čarobnost lučk, pozitivno vzdušje ob bogatem dogajanju po mestu, obložene stojnice za vse okuse, igrivost in veselje, srčnost in pričakovanje leta 2020. Veseli december se bo letos v Litiji otvoril z Miklavževim sejmom na Valvazorjevem trgu. Prisluhnili boste lahko tudi lokalnim glasbenim skupinam, ker pa je danes god sv. Barbare, zaščitnice rudarjev, se boste z baklami lahko odpravili do Rudnika Sitarjevec.

 

Sejem se začne ob 15. uri, prižig luči pa bo ob 17.00. Nastopili bodo: Pritrkovalska skupina Šmartin, MePZ Gimnazije Litija, Glasbena šola Kokalj, ter Pihalni orkester Litija. Okrasitev Litije z lučkami so letos na povabilo Občine Litija in Mestne skupnosti Litija zasnovali trije avtorji: Žan Lovše (krajinski arhitekt), Kaja Mlakar Agrež (grafična oblikovalka) in Jan Poglajen (arhitekt). Projekta so se lotili celostno in ga bodo v naslednjih letih še nadgrajevali. Že letos pa boste lahko uživali v domiselni razsvetlitvi, ki jo je postavilo KSP Litija.

NOČNI POHOD Z BAKLAMI DO RUDNIKA SITARJEVEC

Škratki in Litko bodo že tretje leto pričakali pohodnike, ki se bodo v Rudnik Sitarjevec podali z baklami iz starega mestnega jedra. Obisk rudnika bo za pohodnike brezplačen. Odhod bo ob 18. uri.