Vir fotografije: FB stran Občine Hrastnik https://www.facebook.com/hrastniskaobcina/photos/pcb.3049433101951705/3049428431952172/

Včeraj je župan občine Hrastnik Marko Funkl gostil ministrico za izobraževanje, znanost in šport dr. Simono Kustec. Skupaj z ravnateljicami Osnovne šole narodnega heroja Rajka, Vrtca Hrastnik in Glasbene šole Hrastnik so se pogovarjali primarno o energetski sanaciji vrtca Sonček in glasbene šole. V skladu z dogovorom bo občina pričela s pripravo vse potrebne dokumentacije, nato pa bodo skupaj z ministrstvom poiskali možne načine financiranja teh sanacij.

 

Ravnateljica Osnovne šole narodnega heroja Rajka Hrastnik Polona Dolanc je ministrico Kustečevo seznanila tudi s potrebo po ureditvi šolske knjižnice ter problemom prepovedi izvajanja plavalnih ur v okviru šolskega pouka, ki bo marsikateremu otroku onemogočilo, da bi se naučil tako osnovne aktivnosti, kot je plavanje.

Po končanih dogovorih je ministrica zaokrožila svoj obisk v Mladinskem centru Hrastnik, kjer so govorili o revitalizaciji športnega parka na Logu ter o različnih razpisnih možnostih za pridobitev sredstev za športne objekte. V prvi fazi nadgradnje parka je namreč predvidena ureditev tartanske steze za tek in postavitev igral za otroke, dodeljena sredstva pa ob pričetku tovrstnih del kaj hitro poidejo.