Sobotno popoldne, 17. 6. 2017 v mestnem parku v Trbovljah je bilo tokrat povsem športno obarvano. Na največjem zasavskem sejmu športa, ki je letos potekal v sklopu pod geslom »Veš, Zasavc, svoj šport?«, se je predstavilo 23 društev in posameznikov iz Zasavja, ki so aktivni na področju športa. Mladi in mladi po srcu so lahko tako preizkusili različne športe, pokramljali s trenerji in v družbi vrstnikov preživeli aktivno popoldne, društva pa preko aktivnosti predstavila svoje delovanje.

Največji zasavski sejem športa je prva aktivnost, ki jo Mladinski center Trbovlje organizira v sklopu letošnje že šeste Mlade olimpijade, katere namen je, da vsak mlad človek najde svojo obliko športa oz. gibanja in se z njo začne trajno ukvarjati na netekmovalen način.

Ob otvoritvi sejma je obiskovalce pozdravila in nagovorila trboveljska županja Jasna Gabrič, ki je med drugim poudarila, da imajo mladi v Zasavju zares pestro izbiro športov, saj je samo v Trbovljah registriranih 57 športnih društev.

»Dobro je, da se mladi začnejo s športom ukvarjati že kot otroci, saj je šport zelo pomemben za njihov motorični razvoj. Tudi mi v klubu največ pozornosti namenjamo prav mladim in poskušamo preko različnih tehnik skrbeti za njihov razvoj,« je poudaril Miha Kovačič iz Karate kluba Trbovlje.

Pestro sejemsko dogajanje kaže tako, da se kljub zaskrbljujoči statistiki o zmanjšani športni aktivnosti med mladimi športnim društvom v Zasavju ni potrebno bati za obstoj, med njimi pa vse prej kot tekmovalnost prevladuje zdrav kolegialni duh. To je poudaril tudi Robi Potrpiniz Badminton kluba Zagorska dolina, ki verjame, da naj mlade v športu povezuje predvsem »pošten odnos v dobri družbi, želja po rekreaciji in zdrava tekmovalnost.«

Mlada olimpijada 2017 se v naslednjem tednu tako nadaljuje z nogometnim turnirjem, rolanjem in skate tekmovanjem, ki bodo na sporedu v torek, 20. 6. 2017, v sredo, 21. 6. 2017,  sledi turnir v košarki in odbojki, športno dogajanje pa se bo zaključilo v soboto, 24. 6. 2017, s koncertom glasbenih skupinKbo, Gužva u 16-ercu, Odprava zelenega zmaja in Kvazi cirkus v Domu svobode.