Mladi trboveljski plavalci pravijo, da brez stopničk na državnem prvenstvu pač ne gre

Vir fotografije: Plavalni klub Rudar Trbovlje

Plavalna zveza Slovenije je tudi letos organizirala letno državno prvenstvo, ki je potekalo v novem olimpijskem bazenu v Kopru. Prvenstvo je letos potekalo pod nadzorom NIJZ, vsi udeleženci od plavalcev, trenerjev in sodnikov so spoštovali ukrepe z nošnjo mask do štarta in prihoda iz vode. Program plavalnih nastopov za mlajše se je izvedlo v treh dneh – dopoldan so nastopile kategorije mlajših dečkov in mlajših deklic, popoldan pa so tekmovali starejši dečki in deklice.

Prvenstva   se  je udeležilo 7 trboveljskih plavalk in plavalcev: Brina Rozina, Ariana Agrež,  Mojca in Špela Oberžan, Noemi Borišek, Inja Zupančič  ter edini fant v ekipi – Taj Zupančič. V tridnevnem tekmovanju so Rudarjevci dosegli nekaj odličnih uvrstitev. Podelitve priznanj so letos zaradi ukrepov zaradi Corone sicer odpadle, pa vendar so  odlična mesta na stopničkah letos osvojili:

Taj Zupančič je v kategoriji dečkov kar trikrat priplaval do 3. mesta v disciplinah 100 delfin, 200 delfin ter 200 mešano,

Ariana Agrež je ravno tako priplavala do treh odličij, le da je osvojila srebro na 50 delfin in 100 delfin, ter bron na 100 prosto.

Zmago na 100 delfina pa si je priplavala Mojca Oberžan in odvzela Ariani primat v tej disciplini.

Odlično so nastopila tudi ostala dekleta z Brino Rozina na čelu, ki so popravljale osebne rekorde, kar je bil tudi glavni cilj plavalcev po prihodu iz 25 metrskega hrastniškega v veliki olimpijski bazen.

Najmlajše, Špela, Noemi in Inja pa so svoje nastope opravile brezhibno in končale v vrhu svojega letnika ter dokazale, da je plavanje – kljub menjavanju generacije, še vedno doma v Trbovljah.  Ker so nastopile v konkurenci 2 leti starejših, jih lahko že v naslednji sezoni pričakujemo na stopničkah.

Plavalci sedaj odhajajo na zaslužen odmor, a pravega počitka si ne smejo privoščiti, saj se kmalu  nadaljujejo tekmovanja v 25 metrskih bazenih.