Včeraj popoldne je občino Trbovlje zajel močan veter. Podrl je več dreves in razkrival strehe.  srednje šole v Trbovljah in streho na privatni hiši. Na kraju dogodkov so posredovali gasilci PGD Trbovlje – mesto, PGD Klek, in PGD Čeče; odstranili so podrta drevesa in odstranili nevarne kose strešne kritine ter zasilno prekrili streho.

Danes zjutraj nekaj pred 9. uro  se je na lokalni cesti na Sveti Planini v občini Trbovlje nagnilo drevo čez cesto. Spet so posredovali Gasilci PGD Klek, ki so drevo razžagali, odstranili in počistili cestišče.

Tudi občino Hrastnik je včeraj popoldne zajel močan veter, ki je podrl več dreves. Podrta drevesa so odstranili hrastniški gasilci.

Najverjetneje prav tako zaradi močnega vetra pa se je včeraj zvečer ob 22.25 v gozdu nad ulico Cesta Hermana Debelaka v Hrastniku podrl elektro drog. Nastal je požar – zagorela sta elektro vodnik in podrastje – za katerega so poskrbeli gasilci PGD Hrastnik.

Veter je včeraj povzročal težave povsod po Sloveniji, največ pa prav na območju Celja in Zasavja. Poškodoval je tudi streho planinskega doma na Mrzlici.