KARATE KLUB TRBOVLJE BOGATEJŠI ZA VIŠJE STOPNJE ČRNIH PASOV

Trbovlje je po več kot 10 letih obiskal Dr. Ravee Raghavan, mojster karateja 8. DAN, ustanovitelj in vodja mednarodne Shito-Ryu karate zveze IMSKA ter nekdanji selektor državnih reprezentanc Malezije, ZDA in Portorika, kjer je preživel dva tedna. Ogledal si je turnir »Trbovlje Open 2023«, poleg tega pa je spremljal tudi treninge, ki so jih v tem času vodili trenerji Karate kluba Trbovlje. Glede na vse, kar je v teh dveh tednih videl, se je mojster Raghavan odločil, da nekaterim trenerjem podeli višjo stopnjo črnega pasu. 

Po opravljenem mojstrskem izpitu za 1. DAN, se višje DAN stopnje, poleg polaganja izpitov, lahko pridobi na različne načine ter po različnih kriterijih: Trening in izkušnje, teoretično znanje, poučevanje karateja in vodenje mladih ter prispevek h karate skupnosti, obisk seminarjev in delavnic, fizična in psihična kondicija, itd.

Nosilci višje stopnje črnega pasu so tako postali: Blaž Hribovšek (2. DAN), Rok Lopan (2. DAN), Edin Salkić (2. DAN), Jernej Simerl (3. DAN), Miha Kovačič (3. DAN), Bogdan Simerl (4. DAN) in Borut Markošek (8. DAN).

V Karate klubu Trbovlje so veseli, da je dr. Ravee Raghavan prepoznal visoko stopnjo angažiranosti, znanja ter vpliva na mlade, ki ga dnevno izkazujejo naši trenerji in jih tako po več letih nagradil z višjo stopnjo, ki so si jo več kot zaslužili!

Z veseljem tudi iz našega uredništva čestitamo tudi trenerjem za njihove osebne dosežke, ki jih tako uspešno posredujejo svojim naslednikom – karateistom.

 

 

Foto: Arhiv Karate kluba Trbovlje