V soboto je na Bazenu Tivoli v Ljubljani potekal že 27. tradicionalni mednarodni plavalni miting MIKLAVŽ. Tekmovanje je postreglo z dobrimi dva tisoč starti in zaključnimi finalnimi obračuni. Sodelovalo je 25 domačih klubov in po en klub iz Bosne in Hercegovine, ter Srbije. Iz Trbovelj so se mitinga udeležili: Jan Lah Škrbec, Taj Zupančič, Brina Rozina in Mojca Oberžan. Vsi štirje mladi plavalci so več kot odlično opravili svoje nastope.

Mojca, ki se je šele podala na svojo tekmovalno pot, je svoja prva nastopa izvedla suvereno, odločno in brez diskvalifikacije. V kravlu je zasedla 43., v prsnem pa 36. mesto. Jan je svoje najboljše uvrstitve dosegel v disciplinah 100m prosto, 21. in 50m delfin, 13. mesto. V preveliki vnemi pa je prehitel starterja na 50 hrbtno in ostal brez lepe uvrstitve. Brina je nastop na 50 prosto končala kot 31., ostale nastope, na 100m prosto, 50 hrbtno in prsno, pa vsakič kot 23. Taj si je s svojimi uvrstitvami: 12. mesto na 50 prosto, 9. na 50 hrbtno, 6. na  50 prsno in 7. mesto na 50 delfin, priboril finalni obračun na 100m mešano.  Med osem naj plavalcev svoje kategorije, se je uvrstil kot sedmi in kljub utrujenosti, pozni uri, z borbenostjo, novim osebnim rekordom in osvojenim šestim mestom zaključil dan.

Po pričakovanjih, so svoje nastope v vseh disciplinah, opravičili tudi bolj izkušeni plavalci. Tako so vse korektno opravljene nastope zaključili s popravki svojih osebnih dosežkov.

Vsem tekmovalcem iskreno čestitamo!