Občina Litija svoje občane vabi, da se odločijo zavarovati svoje zdravje in zdravje drugih pred covid-19, zato so organizirali cepljenje po posameznih krajevnih skupnostih njihove občine.

Cepljenje je prostovoljno, sami pa lahko izberete tudi, s katerim cepivom bi se želeli cepiti (Pfizer, Janssen ali AstraZeneca).

Če se boste odločili za cepljenje, se je nujno prijaviti pri navedenem lokalnem predstavniku za vašo krajevno skupnost. Prva cepljenja bodo izvedli že danes in sicer v Ribčah in v Kresnicah.

Cepljenje izvaja Zdravstveni dom Litija od pomoči gasilskih društev, krajevnih skupnosti in Mestne skupnosti Litija, civilne zaščite, Rdečega križa, Zavoda Sopotniki in Občine Litija.

Prebivalci mestne skupnosti Litija se lahko – brez naročanja – cepite v Zdravstvenem domu Litija v ponedeljek, sredo in petek med 7:30 in 13:30, v torek in četrtek pa med 7:30 in 18.00.

Upokojeni starejši občani (nad 60 let) iz Litije, ki nimate lastnega prevoza do Zdravstvenega doma Litija, pa lahko v ta namen koristite brezplačen prevoz Zavoda Sopotnik.