Na Evropskem prvenstvu v karateju bodo Slovenijo zastopali kar trije Zasavčani

Vir fotografije: Karate klub Trbovlje

V prihodnjem tednu, točneje od srede, 19. do nedelje, 23. maja 2021 bo potekalo Evropsko prvenstvo za člane in članice v karateju. Letos bo sam vrh evropskih karateistov gostil Poreč na Hrvaškem.  Ker v posamezni kategoriji lahko posamezno državo zastopa samo en tekmovalec, se na prvenstvu pomerijo le najboljši karateisti stare celine.

Na prvenstvu bo nastopilo kar 513 tekmovalk in tekmovalcev iz 47 evropskih držav in med njimi bo tudi enajst slovenskih reprezentantov. Mesto v reprezentanci so si s svojimi rezultati zagotovili tudi trije člani Karate kluba Trbovlje, in to so Urša Haberl v kategoriji do 50 kilogramov, Barbara Haberl v kategoriji do 55 kilogramov in Domen Zidar v kategoriji do 67 kilogramov. Vsi trije bodo nastopili tudi v ekipnem delu športnih borb. Trboveljski karate klub se lahko pohvali z dejstvom, da je edini slovenski klub, ki bo na tokratnem evropskem prvenstvu v športnih borbah imel kar tri reprezentante.

Priprave pred prvenstvom so končane in kvalitetni vsakodnevni treningi vlivajo slovenskim reprezentantom optimizem pred srečanjem najboljših karateistov stare celine. V Karate klubu Trbovlje verjamejo v Uršo, Barbaro in Domna, da bodo kvalitetno zastopali barve slovenske zastave in ime svojega kluba.

Tudi mi jim želimo srečno pot in veliko uspehov z željo, da se vrnejo domov s kakšno medaljo!