V soboto so se na  Mišovem memorialu na bazenu na Iliriji pomerili plavalci in plavalke mlajših starostnih kategorij v spomin na nekdanjega trenerja Miloša – Mišo Sladoja, katerega varovanec je bil tudi slovenski plavalec Peter Mankoč.  Plavalnega mitinga se je udeležilo 390 otrok, ki so skupaj opravili več kot 1100 štartov. Iz trboveljskega plavalnega društva Rudar so se enega starejših slovenskih tekmovanj udeležili: Brina Rozina, Taj Zupančič, Noemi Borišek, Špela in Mojca Oberžan, ter Ariana Agrež.

S svojimi nastopi so  zadovoljili vsa pričakovanja – pridno so popravljali  svoje osebne rekorde in s tem dosegali  lepe uvrstitve.

Vir fotografije: Plavalni klub Rudar Trbovlje

Mojca Oberžan in Ariana Agrež sta kljub ostri konkurenci bili zelo uspešni in osvojili dve drugi mesti in sicer Mojca na 100 m delfin, Ariana pa na 200 m prsno. Mojca je v istem letniku osvojila še 13. mesto na 50 prosto, medtem ko na 200 prsno ni plavala. Ariana pa je v preveliki vnemi na 50 prosto prehitela štarterja in bila za to diskvalificirana.

 

Najmlajši Špela in Noemi sta znova presenetili – Špela  je osvojila 7. mesto na 50 m prosto, Noemi  je bila tik za njo na osmem mestu, na 200 m prsno pa sta bili zopet blizu  druga drugi, saj je bila Špela šesta, Noemi pa osma. S svojim plavanjem sta prehiteli kar nekaj starejših plavalk z daljšim plavalnim stažem.

Med starejšimi plavalkami je Brina plavala svoje osebne rekorde, Taj pa je med konkurenco leto starejših plavalcev dosegal odlične uvrstitve – priplaval si je 5. mesto na 200 m delfin, 9. mesto na 100 m prsno, ter 11. mesto na 50 m hrbtno.

Vir fotografije: Plavalni klub Rudar Trbovlje

Plavalna tekmovanja se nadaljujejo – že ta vikend  čaka plavalce mednarodni Pokal mesta Ljubljane, naslednji vikend pa finale Razvojnega pokala z Veroniko v Kamniku. Do oktobra pa morajo imeti plavalci že dosežene norme, saj jih čakajo državna prvenstva.