to soboto, 22. 7. 2017, ob 15. uri pripravlja 17. KMEČKI DAN, »Dobra jed se sama ponuja, jedi iz Polšniških zaselkov!«,ki bo potekal pri Lovskem domu na Polšniku.

To je pravi naslov za letošnjo prireditev, kjer se bodo članice predstavile v kuhanju različnih jedi. Kot obljubljajo v društvu, imajo tudi presenečenja za obiskovalce, med drugim bo nastopila pevska skupina Klasek iz Izlak.

Pripravile bodo bogato razstavo domačih dobrot  in skupaj z Ansamblom SMER  ustvarile prijetno vzdušje, kot to vedno znajo Polšniške žene in dekleta.

Takole pravijo v društvu o svoji prireditvi KMEČKI DAN:

»Prireditev Kmečki dan organiziramo vsako leto v drugem kraju KS Polšnik in na drugi kmetiji in z drugo vsebino. Prireditev je zelo odmevna v širši in daljni okolici, vsako leto pride vse več obiskovalcev. Ogledajo si lahko predstavitev starih šeg in običajev na podeželju. Tako se tu snidejo krajani iz občine Litija, krajani iz sosednje občine Šmartno pri Litiji, pohodniki in popotniki iz območja občin Ljubljana in Trebnjega ter vabljena sorodna društva (društva podeželskih žena in kmetic) od daleč in blizu (Litija, Vače Dole pri Litiji, Gabrovka, Moravče pri Domžalah), ki so delujoča v okviru Zveze kmetic Slovenije. Cilj, ki je dosežen že vrsto let, je prav ta, da so pri organizaciji prireditve aktivni vsi krajani oziroma ljudje, ki živijo na tem območju.«

Prijazno vabijo, da si vzamete čas in pridite k njim v goste na vas. Luštno bo!