Društvo za razvoj in varovanje GEOSS-a bo tudi letos pripravilo tradicionalno svojstveno kulturno prireditev v središču Slovenije, spet na prostem, pred pomnikom GEOSS, ne glede na vremenske razmere, vendar kot kaže, bo v nedeljo prelepo sončno vreme, kot nalašč za obisk prireditve.

foto: Društvo za razvoj in varovanje Geoss

V nedeljo, 11. junija 2017, bo na GEOSS-u ob 16.uri, že 13. po vrsti, zahvalna prireditev, Dan GEOSS-a. Kot vsako leto bo tudi letos prireditev potekala pred pomnikom GEOSS, in sicer s kratkim kulturnim programom, podelitvijo zahval in priznanj in s slavnostnim govorom.

Dan GEOSS je zahvalna prireditev, ki jo Društvo GEOSS pripravi  tako za svoje člane kot za katerekoli ustanove in državljane, da se zahvali vsem, ki z ljubiteljskim delom tako ali drugače združujejo svoje moči, dobro voljo in sredstva za podporo utripa GEOSS-a. V letošnjem letu bomo z zlatim srcem središča srca Slovenije slovenskim šolam svojo veliko hvaležnost prvič namenili tudi izjemni šoli, ki s svojim vzgojno izobraževalnim procesom neprimerljivo prispeva k razvoju kulture in srčne kulture slovenskega in svojega lokalnega območja.

Slavnostne besede bo letos posvetil Geoss-u dolgoletni dobrotnik in prijatelj Geoss-a Anton Kupic, generalni direktor Geodetske uprave Republike Slovenije.

Kulturni program bo izvedlo Družinsko gledališče Kolenc z drugimi gostujočimi izvajalci. Osrednji del glasbenega programa bosta izvedla Janja Srečkar, članica Družinskega gledališča Kolenc, ki bo prireditev tudi povezovala in Moška vokalna skupina Lipa iz Litije. 

 Dragi naši bralci in vsi Zasavci, izkoristite lepo nedeljo za izlet v samo središče Slovenije na Geoss v Zgornjo Slivno pri Vačah.