Občinski svetnik Boris Doblekar je na seji občinskega sveta izpostavil več perečih vprašanj, ki se tičejo življenja v Občini Litija. Na 10. redni seji, ki je potekala v sredo, 21.02.2024, pa so bili podani tudi odgovori.

Ena od tem, ki je zanimala svetnika Doblekarja, se nanaša na trgovino – poslovalnico Mercatorja na Stavbah v Litiji, ki je že dlje časa zaprta, nedelujoč pa je tudi  bankomat pri trgovini. Zato je Boris Doblekar v imenu občanov zastavil vprašanje, ali je Občina že kontaktirala Poslovni sistem Mercator in opozorila, da veliko naselje Stavbe nimajo na voljo trgovine ter ali je Občina že kontaktirala banko, katere bankomat na Stavbah ne deluje. 

Bankomat banke NLB sedaj znova obratuje, kar pa se tiče trgovine, pa so na seji posredovali odgovor, da je Občina Litija kontaktirala odgovorne Poslovnega sistema Mercator d.o.o., kjer so povedali, da imajo v zvezi s poslovalnico na Stavbah v načrtu obnovo. Trenutno poteka postopek izbire izvajalca sanacijskih del, ki naj bi bila končana predvidoma do poletja 2024.

Pobuda svetnika Doblekarja je torej le padla na plodna tla, česar se bo razveselilo precej ljudi, predvsem starejši in mladina, ki bodo spet lahko nakupovali v bližnji trgovini.