V zagorskih šolah bo, kot je razbrati iz obvestila Občine, med počitnicami kar živahno, le da ne zaradi otrok, ampak delavcev, ki bodo opravljali dela, ki so nujno potrebna, da bodo šolarji in zaposleni v jeseni imeli na voljo boljše pogoje za delo in da bodo objekti ohranjali dobro kondicijo.

MENJAVA OKEN IN VRAT

Občina Zagorje ob Savi bo v času poletnih počitnic poskrbela za izvedbo investicijsko-vzdrževalnih del v šolah in vrtcih. Na Osnovni šoli Ivana Skvarče bodo julija začeli s tretjo in zadnjo fazo menjave oken in vrat. Dela bodo predvidoma zaključena v drugi polovici avgusta. Finančna sredstva za naložbo, vredno slabih 50.000 EUR, bo v celoti iz proračuna zagotovila Občina Zagorje ob Savi.

PRENOVILI BODO STREHO

Na Osnovni šoli Ivana Kavčiča bo izbrani izvajalec, s katerim je občina ta teden podpisala pogodbo, prenovil streho. Dela bodo, tak je načrt, končana sredi avgusta letos. Rekonstrukcija strehe bo stala skoraj 47.000 EUR. Tudi to investicijo bo v celoti pokril proračun Občine Zagorje.

BELJENJE, MENJAVA OGRAJ,…

Po informacijah ravnateljic bodo v poletnih mesecih na vseh šolah izvedli manjša vzdrževalna dela (beljenje, preureditev učilnic, sanitarij in podobno). Občina bo v času počitnic poskrbela tudi za zamenjavo ograje ob Mediji pri vrtčevski enoti Maja, dodajajo v obvestilu občanom z zagorske občine.