Če tudi vi radi razvajate svoje brbončice z okusnimi jedmi, potem je ta zasavski dogodek kot nalašč za vas. Kulinarični festival ZASAVSKI ŠPORHET se bo v tem mesecu zgodil kar trikrat – v vsaki zasavski dolini enkrat.

Prvi – FUNŠTERC – boste lahko obiskali jutri, 9. septembra 2023 od 15. ure dalje v bivših rudarskih prostorih. Kaj bo osrednja jed, je razvidno že iz naziva, v kakšnih oblikah pa jo boste lahko poizkusili, pa boste videli, če boste jutri tam.

S festivalom bodo nadaljevali v Trbovljah. V Mestnem parku bodo prihodnjo soboto, 16. septembra od 15. ure dalje pripravljali še eno tipično zasavsko jed – GRENADIRMARŠ

Zadnjo soboto v septembru – 30.9.2023 pa se dobimo v Zagorju v Pristanu že od 9. ure dalje na 3. SVETOVNI AJMOHTIJADI. Ali bodo v ajmoht namočili zajčka ali pišče, pa boste okusili, če jih boste obiskali.

Zasavska kulinarična tradicija in tekmovalna žilica kuharjev bosta sigurno združila okusne trenutke in lepe občutke, zato nikar ne zamudite vsaj enega izmed kulinaričnih dogodkov.

Vabljeni!