V petek zvečer so na 7. konferenci slovenskih izvoznikov razglasili zmagovalca med slovenskimi izvozniki. Komisijo je letos najbolj prepričalo trboveljsko podjetje Dewesoft.

Dewesoft, ki raste in se razvija pod idejami in sposobnostmi Andreja Orožna in Jureta Kneza, je strokovno komisijo navdušil z impresivno rastjo ter ambicioznimi načrti za prihodnost. Podjetje Dewesoft proizvaja merilne instrumente in na tujih trgih ponuja inovativne izdelke, ki jih konkurenca ne ponuja. Izredno zmogljiva, hkrati pa za uporabo preprosta programska oprema daje Dewesoftu prednost pred konkurenco. Lani so prevzeli avstrijsko podjetje in tako  podvojili razvojne in proizvodne zmogljivosti, letos pa so predstavili že dve novi družini izdelkov.

Podjetje Dewesoft 96 odstotkov prodaje ustvari v tujini,  vsak tretji evro prodaje pa pretvori v dobiček. S tem ustvarijo 169 tisoč evrov dodane vrednosti na zaposlenega, kar je 3,6-kratnik slovenskega povprečja. Na podlagi vseh dejstev se je strokovna komisija odločila, da med naborom petih slovenskih izvoznikov naziv slovenskega izvoznika podeli ravno zasavskemu podjetju Dewesoft.      Čestitamo!

 

Povzeto po: IRT3000.si