Lepo vreme kar kliče lastnike jeklenih konjičkov, da se zapeljejo “en krog”. Žal pa se večkrat zgodi, da vozniki t.i. enoslednih vozil pozabijo na varnost in vse prehitro prihaja do nesreč, v katerih jo največkrat skupijo ravno motoristi. Zato so se policisti na območju Zasavja odločili, da bodo za boljšo prometno varnost izvajali razne aktivnosti in nadzor nad motoristi.

Policisti bodo nadzirali predvsem hitrost vožnje, neustrezno motoristično opremo (neuporaba varnostne čelade), preverjali bodo, ali so motorna vozila registrirana in če niso morda predelana – tovrstna vozila lahko tudi zasežejo.

Policija  bo izvajala nadzor nad vozniki enoslednih motornih vozil predvsem
na  glavnih  in  regionalnih  cestah  iz  Ljubljane  proti Zasavju in proti
Trojanam,  pa tudi v naseljih (predvsem v bližini šol in vrtcev).  

Ne smemo pa pozabiti niti na kolesarje, ki se v teh lepih pomladnih in poletnih dneh pogosto vozijo po Zasavski cesti na relaciji od Ljubljane preko Litije do Zagorja, pojavljajo pa se tudi na regionalni cesti Sopota – Podkum – Šklendrovec. Ker se v primerjavi z avtomobili smatrajo kot ranljiva skupina udeležencev v cestnem prometu, jih je zato še bolj nujno opozoriti, da naj spoštujejo cestno prometne predpise, vozijo drug za drugim IN NE drug ob drugem ter se držijo desnega roba smernega vozišča v smeri vožnje in s tem ne ogrožajo sebe in drugih.