Minil je že mesec dni, ko so se letošnji maturanti razveselili svojih rezultatov, ki so jih oblikovali s trudom skozi štiriletno šolanje.

Danes pa je – kot že nekaj let doslej – županja Občine Trbovlje v sejni dvorani Občine Trbovlje sprejela zlate maturante iz Gimnazije in ekonomske srednje šole Trbovlje ter Srednje tehniške in poklicne šole Trbovlje. Županja je najodličnejšim maturantom trboveljskih srednjih šol – med njimi je bil tudi diamantni maturant, ki je na zrelostnem izpitu dosegel vse možne točke – iskreno čestitala in jim zaželela vse dobro v bodoče ter jim v imenu Občine Trbovlje izročila darila.

Skromnost je lepa čednost, vendar so tovrstni dosežki mladih v naši občini spodbuda, da Zasavje ne bo ostalo le spalno naselje. Da so tu doma mnogi mladi perspektivni ljudje, ki že v mladih letih dokazujejo, da kjer je volja, je tudi pot. Zato je prav, da smo nesebično ponosni  nanje in jim to tudi povemo. In da si lahko želimo in upamo, da se bodo s svojim znanjem vrnili v Zasavsko regijo in pustili pečat v naših krajih.

Vir fotografije: FB stran Občine Trbovlje https://www.facebook.com/obcinatrbovlje/photos/a.263681550373886/4112957588779577/