Litija nekaj prvih junijskih dni v znamenju Radovednega Tačka

Festival se bo pričel 3. junija s sprehodom po kulturno-zgodovinski poti v družbi pasjih prijateljev po mestu Litija, končal pa 9. junija z zaključkom v parku na stavbah. Vmes bo Taček obiskal knjižnico, glasbeno šolo, gledališče, muzej, Tačkove igre brez meja, poklonil pa se bo tudi svojemu največjemu prijatelju Nacetu Simončiču na spominskem večeru.

Festival v spomin na velikega Litijana Naceta Simončiča

Letos sta se festivalu pridružila še na novo ustanovljen Mestni muzej Litija in Glasbena šola Litija-Šmartno. Takrat v letu 2011 je bila prireditev ob 10. letnici smrti kulturnika, gledališčnika, lutkarja in velikega človekoljuba Litijana Naceta Simončiča, ki je Tačka animiral in igral. V njegov spomin je vsako leto ob njegovem rojstnem dnevu (8. junij 1918) v Litiji Tačkov festival.

vir: Knjižnica Litija

TAČKOV FESTIVAL V LITIJI bo letos potekal že šestič zapored. Organizatorja sta zavoda Knjižnica Litija in Zavod za kulturo, mladino in šport Litija, v sodelovanju s Civilno iniciativo in Mestno skupnostjo, v kateri je posluh za sodelovanje nastal v mandatu predsednika Gvida Kresa in podpredsednika Borisa Doblekarja, ki sta hitro našla skupni jezik s pobudnico s Civilne iniciative, Matejo Šteferl.

 

Nihče ne sme manjkati

Snovalci festivala si želijo velikega obiska, najbolj pa bodo veseli mladih in ljubiteljev štirinožnih prijateljev. Naj vas tudi z Uredništva Našega Zasavja povabimo na festival.