Na Gimnaziji in ekonomski srednji šoli se poleg pouka vedno še kaj zanimivega dogaja. Te prijetne septembrske dni so si popestrili še z naravoslovnim popoldnevom v organizaciji profesorice Majde Škrinar Majdič. Vabilu šole so se odzvali štirje bivši dijaki GESŠ Trbovlje in pripravili zanimiva predavanja s svojih študijskih oziroma delovnih področij.

Popoldanska predavanja je ob 16.uri pričel Jure Mravlje, magister biologije, ki je predaval  na temo Skrivnostno sožitje v podzemlju – čudoviti svet mikoriznih gliv. Za njim je ob 17.15 študentka farmacije Ema Kurent nadaljevala s farmacijo – v okviru projekta InterAKCIJA študenti farmacije ozaveščajo srednješolce o posledicah in nevarnostih interakcij alkohola, drog, hrane in drugih živil s pogosto uporabljenimi zdravili ter o nevarnosti souporabe različnih zdravil.

Uro kasneje je magistra fizike Nika Mlinarič nazorno predstavila »fizikalno intuicijo« in poslušalce popeljala v poseben način razmišljanja, s katerim se lahko lotimo raznovrstnih kompleksnih problemov.

 

Zanimivo naravoslovno popoldne je zaokrožil dr. medicine Peter Adamič, ki je v svojem predavanju prisotne seznanil s pisanim področjem nalezljivih bolezni, ki so v zadnjih dveh letih izrazito vplivale na naš vsakdan. Od koronavirusa in izzivov, ki jih te bolezni predstavljajo v svetu migracij, pa tudi o spolno prenosljivih okužbah je spregovoril.

Vsi štirje predavatelji pa so prijazno odgovarjali tudi na vprašanja dijakov.

Jure Mravlje, Ema Kurent, Nika Mlinarič in Peter Adamič so svoje strokovno znanje delili tudi ob vseh zastavljenih vprašanjih in s svojo prijaznostjo in strokovnostjo navdušili dijake,  učitelji pa so nanje kot bivše dijake trboveljske gimnazije še posebej ponosni.

Vir fotografij: Arhiv GESŠ Trbovlje