Stresu se v življenju vedno težje izognemo. Povzročajo ga pritiski in obremenitve na delovnem mestu, prenatrpan urnik v službi in doma, poslovni in osebni izzivi in mnogi drugi dejavniki, ki dnevno zaznamujejo naše življenje, ki je vedno hitrejše in mnogokrat brezglavo.

Vsakodnevni stres močno vpliva na naše zdravje in se kaže kot slaba volja, utrujenost in izčrpanost ter drastično pomanjkanje dobre volje in energije, kar vodi lahko tudi v izgorelost.

Spodbujajoče je dejstvo, da se posledic nezdravega življenja, ki je prepleteno stresom, zaveda vse več ljudi, zato se pogosteje ukvarjajo z različnimi športnimi dejavnostmi. Številni se pri tem pogosto srečujejo s pomanjkanjem energije, motnjami v delovanju mišic in mišičnimi krči. Razlog za utrujenost, izčrpanost ali mišične krče je lahko tudi pomanjkanje magnezija. Ta mineral ima namreč v telesu izjemno pomembno vlogo, saj sodeluje pri mišičnem krčenju, uravnavanju krvnega tlaka, ohranjanju zdravega imunskega sistema ter pri presnovi beljakovin, maščob in ogljikovih hidratov v energijo. Zato je pomembno, da se zavedate kako pomemben je magnezij za zdravo telesno dejavnost in kakšno vlogo ima, ko se soočamo z utrujenostjo in vsakdanjim stresom.

Magnezij je po količini četrti mineral v telesu. Kar 60 % ga je v kosteh, 30 % pa v skeletnih in srčni mišici. V telesu ima izjemno pomembno vlogo, saj sodeluje pri mišičnem krčenju, uravnavanju krvnega tlaka, ohranjanju zdravega imunskega sistema ter pri presnovi beljakovin, maščob in ogljikovih hidratov v energijo.

Veseli dejstvo, da se veliko ljudi se zaveda, da je za ohranjanje zdravega telesa in uma pomembna redna telesna dejavnost, zato se rekreativno ukvarjajo s tekom. Tako izboljšujejo svojo telesno vzdržljivost in pripomorejo k zdravemu srcu in žilju, duševni sprostitvi in zdravju nasploh.

Zaključujemo. Nikoli ni prepozno. Naredite zase najmanj kar lahko in začnite z intenzivno telesno vadbo na kakršen koli način. Poleg tega pa jejte čim bolj naravno in zdravo ter raznovrstno hrano. Pa ne pozabite na zadostno količino vitaminov, mineralov in rudninskih snovi. Še posebej ne na magnezij.

 

Izkoristite naravne lepote našega Zasavja in tecite, hodite ter sprostite telo in duha!

 

Želimo vam veliko zdravja in lepo nedeljo!

 

Uredništvo Našega Zasavja