Ne le vsi karateisti, tudi trener je osvojil medaljo

Vir fotografij: Karate klub Trbovlje

V petek, 29. aprila, se je osemčlanska ekipa Karate kluba Trbovlje odpravila na dolgo pot proti Črni gori, kjer so se udeležili 16. Mednarodnega karate turnirja “Pljevlja Open 2022”. Klub so na tekmovanju predstavljali Lučka Jazbec, Lara Dolanc, Emma Kastelic, Amar Hozanovič, Anej Hrušovar in Tian Ovnič  ter trenerja Aljaž Vesenjak in Miha Kovačič.

Vsi so tokrat nastopili v katah. Zmagovalca turnirja v Pljevlji sta postala Amar Hozanovič pri dečkih, rojenih leta 2012 in Tian Ovnič pri letnikih 2010. Omeniti velja finale v kategoriji dečkov letnik 2010 – I. nivo, saj sta se borila Tian Ovnič proti Aneju Hrušovarju – Anej je osvojil srebrno medaljo. Komplet medalj je zaokrožila Emma Kastelic pri dekletih rojenih leta 2009, ki je bila bronasta. V katah ekipno sta se obe ekipi uvrstili na zmagovalni oder – dekleta v sestavi Emma Kastelic, Lara Dolanc, Lučka Jazbec so osvojile srebrno medaljo, fantje Amar Hozanovič, Anej Hrušovar in Tian Ovnič pa so zasedli tretje mesto. Za presenečenje je poskrbel trener Miha Kovačič, ki se je odločil za nastop v katah pri veteranih in zasedel drugo mesto.

Fantje in dekleta so se iz Črne gore vrnili zadovoljni, saj je vsakdo izmed njih domov prinesel medaljo, kar je zaslužena nagrada za njihove nastope. Čestitamo!