Od 1. maja dalje bosta spremenjena vozna reda medkrajevnih avtobusnih linij Litija – Gabrovka in Litija – Vače

LITIJA

Pred kratkim uvedeni avtobusni liniji, ki povezujeta vzhodni del občine – Gabrovko in zahodni – Vače in Hotič, sta bili pri občanih oziroma uporabnikih dobro sprejeti. Avtobusa sta dobro zasedena in uporabniki izjemno zadovoljni, sporoča litijski podžupan Boris Doblekar, ki nam je v uredništvo poslal nova vozna reda linij, ki bosta veljala od 1. maja letos dalje.

GABROVKA

Ob tem še pojasnjuje, da bodo brezplačni prevozi obeh linij do konca junija 2018.

Pri prevozih na liniji Gabrovka – Litija je na dveh vožnjah v vozni red vključeno dodatno postajališče pri Zdravstvenem domu Litija.

VAČE

Popoldanske vožnje na liniji Vače – Litija so prestavljene za 5 minut kasneje zaradi boljšega ujemanja z voznimi redi vlaka in avtobusa Litija – Šmartno.

Pri obeh linijah je mogoč prevoz skupin potnikov, ki so napovedane vsaj dan pred vožnjo do 15. ure (telefon Gabrovka: 041-643-777 ali 031/643-777; Vače: 041/778-910). Pod enakimi pogoji je možen tudi prevoz na relaciji Slivna – Vače in obratno.

Ob tem podžupan Doblekar še dodaja, da so se resno lotili tudi vključitve Občine Litija v projekt Sopotniki, ki bo po njegovem mnenju učinkovito reševal težave s prevozi pred vsem starejših občanov in tudi tistih, ki ne morejo koristiti avtobusnih linij, pa vseh, ki nimajo lastnega prevoza ali vozniškega dovoljenja.