V soboto, 2. marca, je na Polzeli potekalo Državno prvenstvo v karateju za člane, veterane in para-karateiste. Karate klub Trbovlje so zastopali Marko in Uroš Markuljević pri članih, Alenka Paternoster pri veterankah ter Eneja Vozel in Branko Glavač pri para-karateistih. Vodil jih je trener Miha Kovačič. Vsi karateisti so se domov vrnili z medaljo.

Dvojčka Markuljević sta si z borbami v članski kategoriji priborila bronasti medalji, in sicer Marko do 75 kilogramov in Uroš do 84 kilogramov. Za naslov državne prvakinje je poskrbela Alenka Paternoster, ki je bila nepremagljiva v katah pri veterankah do 50 let. Za veselje v trboveljskih vrstah sta poskrbela še Eneja Vozel s srebrno in Branko Glavač z bronasto medaljo v para-karateju.

Prav tako v soboto, 2. marca, je v Zagrebu potekal 3. Mednarodni karate turnir »Grand Karate Fun«, ki je gostil 471 tekmovalk in tekmovalcev iz 4 držav. Trboveljske barve so zastopali Vita Audič, Lan Vozel in Daniel Haralović, vodila pa sta jih trenerja Barbara Haberl in Bogdan Simerl. Vita Audič je na turnirju osvojila dve medalji, in sicer zlato pri mladinkah do 53 kilogramov in bronasto pri mlajših članicah do 55 kilogramov. Lan Vozel je zasedel drugo mesto pri kadetih do 63 kilogramov, Daniel Haralović pa tretje mesto pri mladincih do 76 kilogramov.

 

Iskrene čestitke vsem za osvojene medalje!

 

Foto: Arhiv Karate kluba Trbovlje