Vir fotografije: FB stran Alenke Forte

Danes zjutraj je bilo na pročelju Medicinskega centra Heliks opaziti nespoštljivo in žaljivo poslikavo.

Svastika – enakokraki križ z ukrivljenimi konci v desno je znak nacizma in vrsta njih se je danes zjutraj svetila na fasadi MC Heliks, centra v lasti priznane trboveljske zdravnice Alenke Forte.

Kdo je storilec nezaslišanega dejanja, se še ne ve. Ne morem mimo misli, ki se poraja, kdo in predvsem zakaj bi storil nekaj tako nesramnega? Stavba je privatna lastnina, torej lahko ugibamo, da je dejanje naperjeno osebno proti dr. Fortejevi. In zopet se vprašam ZAKAJ? Komu se je zamerila? S svojim uspešnim 35.letnim delom v medicinski stroki je pomagala in reševala premnoga zdravstvena stanja, nekaterim celo življenja. Da je človek na mestu, je dokazala z mnogimi dobrodelnimi dejanji, za vsesplošno dobro se je vedno trudila kot trboveljska občinska svetnica. Dober mesec nazaj je nastopila delo državne sekretarke na ministrstvu za zdravje kjer se zopet trudi za dobro vseh.

A očitno vandalu oziroma vandalom to ni niti malo mar. Nestrpnost je presegla vse meje dobrega okusa. Policijska preiskava poteka in želim, da bi storilca našli in da bi bil za svoje delo tudi kaznovan. Kajti danes grafit, jutri – kaj sledi?