Nič več z avtobusom v trgovski center – vsaj naslednja dva tedna ne

Po aktualnih podatkih glede koronavirusa lahko vidimo, da se kljub ukrepom, ki so bili v veljavi zadnja 2 tedna, stanje v državi ne izboljšuje. Včeraj je za posledicami covid-19 spet umrlo 41 ljudi, skupaj – od marca pa do včeraj – je ugasnilo 500  življenj.

Zato so bili v četrtek na vladni seji podaljšani sedanji ukrepi, ki so bili sprejeti zaradi novega koronavirusa, sprejete pa so bile še nekatere dodatne omejitve.

Z današnjim dnem se je ponovno ustavil javni potniški promet (še vedno bodo lahko vozili taksisti),  v ponedeljek pa bodo svoja vrata znova zaprle nenujne trgovine in trgovski centri. Še naprej bodo odprte trgovine s hrano, lekarne, banke in pošte.

Šolanje bo v prihodnjih 14 dneh za osnovnošolce in srednješolce še vedno potekalo na daljavo, vrtci bodo delovali le za nujne primere, športnih treningov v zaprtih prostorih pa se bodo udeležili le poklicni športniki.

Avtošole bodo začasno prenehale z delom, upravne enote bodo lahko opravljala le najnujnejše storitve, glede na letni čas pa bodo delali lahko vulkanizerji in dimnikarji.

Po besedah ministra Gantarja bodo vsi ukrepi veljali naslednjih 14 dni. Z njimi želi vlada v največji možni meri omejiti stike med ljudmi, saj trenutni ukrepi še ne dajejo povsem zadovoljivih rezultatov; kljub temu, da se veliko ljudi drži ukrepov, pa je še vedno veliko tistih, ki še vedno vzdržujejo stike s prijatelji in znanci, veliko pa jih tudi krši vladne odloke.