Starši imate do tega petka še čas za vpis vašega malčka v Vrtec Trbovlje.

Redni letni vpis v enote Pikapolonica, Ciciban, Barbara, Mojca in enoto na podružnični šoli Alojza Hohkrauta pa je zadnja leta skoraj vprašljiv – prostora v omenjenih enotah, ki so stare, je vedno premalo. Zato se je že pred leti pojavila želja po izgradnji novega vrtca.

Kot je povedala županja so k problemu pristopili pred dvema letoma z iskanjem nove lokacije in odkupom zemlje, kjer bi novi prostori vrtca stali. Že samo iskanje lokacije je v Trbovljah problem, saj prostore vrtca starši potrebujejo v mestu in ne na obrobju ali v industrijski coni. Sedaj nastopa faza projektiranja – v planu je združitev Osnovne šole Alojza Hohkrauta  in sedanjih enot vrtca Ciciban in Mojca, kar je velik projekt – fizično in finančno. Lokacija je predvidena na Opekarni, kjer bo prostora za tolikšen vzgojno-izobraževalni kompleks dovolj, hkrati pa je dovolj blizu centru Trbovelj.

Novih prostorov se še ne moremo nadejati v septembru, vendar že dejstvo, da Občina že išče projektanta, daje upanje, da bodo kmalu vsi malčki dobili svoj prostor v vrtcu.