Vir fotografije: Plavalni klub Rudar Trbovlje

Minulo soboto, so se na odprtem bazenu v Brestanici pomerili plavalci in plavalke mlajših starostnih kategorij, ter kadeti in kadetinje, ki so nastopili izven konkurence.  Preko 200 plavalcev iz desetih slovenskih klubov – med njimi je bila tudi močnejša skupina mladih Rudarjevih plavalcev – se je pomerilo v vseh 50 in 100 metrskih disciplinah.

Enega najstarejših slovenskih tekmovanj,  se je iz trboveljskega Rudarja udeležila zasedba deklet Brina Rozina, Tinkara Lavrič , Ariana  Agrež, Noemi Borišek, Špela in Mojca Oberžan, Mia Milinković, Teja in Pia Zore, Inja Zupančič, Iva Knez  ter edini moški predstavnik Aljaž Lavrič.

Dekleta so s svojimi nastopi povsem zadovoljila vsa pričakovanja; pridno so popravljale svoje najboljše dosežke in dosegale  lepe uvrstitve ter se ob koncu tekmovanja domov vrnile s sedmimi medaljami. 

Ariana Agrež si je v štirih nastopih priplavala  dve zlati na 50 prosto in delfin, bronasti pa na 50 hrbtno in prsno. Ariani se je na 50 metrov prosto na tretji stopnički pridružila Mojca  Oberžan, Špela Oberžan pa je v mlajšem letniku  osvojila tretje mesto na 50 metrov delfin.

Za veliko presenečenje pa je poskrbela naša nova tekmovalka Pia Zore, ki se je prvič pomerila s slovensko konkurenco in že v prvem nastopu osvojila drugo mesto na 50 metrov prosto, ter s tem napovedala uspešno plavalno prihodnost.

50. mednarodni miting v Krškem je bil ognjeni krst tudi za plavalki Mio Milinković  in Tejo Zore, ki sta se prvič udeležili tako velikega tekmovanja. Z rutiniranimi plavalkami Brino, Tinkaro in ostalimi bodo mladi plavalci tvorili jedro plavalcev, ki bodo v prihodnosti ohranjali spomine na uspehe nekoč velikega plavalnega kluba Rudar.