Vir fotografije: FB stran Občine Trbovlje
S strani Občine Trbovlje je prišla novica, da bomo v Trbovljah bogatejši za novi rondo.
Graditi naj bi se pričel že to jesen, saj trenutna prometna ureditev ni prilagojena potrebam vožnje nujnih reševalnih vozil za SBT in urgentni blok, niti za potrebe okoliških prebivalcev.
Z glavne ceste ni mogoče zaviti levo proti bolnišnici, pač pa je potrebno narediti kar velik ovinek prek semaforiziranega križišča pri Sallauminesu do picerije Dimnik ter znova na levo nazaj proti bolnišnici. Sedanja prometna ureditev prav tako ne omogoča voznikom, ki pripeljejo po cesti med igriščem Partizan in igriščem Rudar – ki je ozka in v slabem stanju –  navzdol, da bi zavili na levo nazaj proti zgornjemu delu Trbovelj, pač pa morajo upoštevati obvezno smer proti trgovskemu centru Spar.
Kaj bomo torej z novim krožiščem pridobili? Iz vseh smeri bomo lahko pot nadaljevali v vse smeri, hitreje in varneje bomo lahko dostopali do urgentnega centra in bolnice in nasploh bo nova cestna ureditev nudila več prometne varnosti.

V sklopu izgradnje krožišča pa bodo preuredili tudi igrišče na Partizanu – igrišča se bodo na novo razporedila, odbojkarsko igrišče se bo prestavilo malce višje, na igrišču pa bodo postavili tudi nova otroška igrala. Deloma pa bodo z izgradnjo posegli tudi na področje nogometnega igrišča Rudar (na področje, kjer je bila nekoč čistilna naprava trboveljske bolnišnice).

Dela se bodo pričela še letos – morda že oktobra in sicer so dela načrtovana tako, da bo promet potekal – čeprav moteno, pa vendar izmenično enosmerno, dela pa naj bi bila končana nekje do junija 2022. V projektu bo občina Trbovlje sodelovala z Ministrstvom za infrastrukturo, investicija pa bo znašala 2,2 milijona evrov.