Novoletni pohod na Kum drugačen, kot smo ga navajeni

Zasavski planinci, ki se že leta udeležujejo tradicionalnega novoletnega pohoda na Kum, tokrat že 39. po vrsti, bodo drugo leto najbrž razočarani. Tradicionalni pohod na Kum je odpovedan. Vsaj v klasični obliki, kot ga poznamo. So pa organizatorji dorekli novo – prilagojeno obliko pohoda, tako da bodo vsi zagriženi pohodniki le lahko “štempljali” svoje planinske knjižice.  

Predsednica planinskega društva Marjeta Bricl je povedala, da bo planincem namesto klasičnega pohoda 2. januarja, kot je bilo leta doslej, možno novoletni pohod na Kum opraviti v času od 2. januarja 2021 pa vse do 30. aprila 2021.

Tako se bo vsem pohodnikom, ki se bodo v tem obdobju povzpeli na zasavskega očaka po katerikoli planinski poti in v planinski koči na Kumu žigosali svoj kontrolni kartonček, priznala udeležba na 39. novoletnem pohodu. V primeru, da se bodo na Kum povzpeli 10-ič, 20-ič ali 30-ič in bodo ob žigosanju svoje podatke zaupali oskrbnikom koče, pa bodo s strani planinskega društva po pošti prejeli tudi priznanje.

S tovrstno izvedbo novoletnega pohoda želijo v društvu številnim pohodnikom omogočiti individualno in varno udeležbo na pohodu, hkrati pa zagotoviti neprekinjeno izvedbo  tradicionalne prireditve.

Da pa 2. januarja 2021 ne bi preveč pogrešali lepot in užitkov klasičnega novoletnega pohoda na Kum, se lahko namesto na klasičen način tja podate na virtualni pohod. Od 0.01 do 24.00 ure se boste lahko 2. januarja na spletnih straneh www.pd-kum.si in https://www.pzs.si/ udeležili virtualnega pohoda, ki so ga za vas pripravili v Planinskem društvu Kum Trbovlje. Izmed vseh virtualnih pohodnikov bodo izžrebali tri in jih nagradili s planinsko malico v domu na Kumu.