Starši naših najmlajših se v času epidemije srečujejo ne le s strahom pred okužbo temveč tudi s skrbjo, kdo bo čuval njihovega otroka v času, ko morajo biti v službi. Od ponedeljka, 16. marca 2020 pa predvidoma do 29. marca 2020 bodo vrtci in šole zaprli svoja vrata. Župan Občine Zagorje po dogovoru z ravnateljicami osnovnih šol in Vrtca Zagorje tako sporoča svojim občanom in občankam naslednje:

 

Če je vaš otrok vključen v Vrtec Zagorje, imate možnost še danes do 20. ure prek aplikacije WebVrtec sporočiti potrebo po zagotavljanju varstva.  Varstvo bo zagotovljeno med 5. in 17.uro.

Tudi za šolarje, ki nujno potrebujejo varstvo, bo poskrbljeno – starši sporočilo za varstvo pošljite razredniku svojega otroka prek eAsistenta prav tako do 20. ure nocoj. Šole bodo varstvo izvajale med 6. in 16. uro.

Upoštevati pa je nujno, da bo varstvo otrok v času ukrepa organizirano le za otroke,
katerih starši bodo morali zaradi narave delovnega mesta še naprej opravljati svoje delo (zdravstveni delavci, civilna zaščita, vojska, policija in druge službe, ki so pomembne za oskrbo prebivalstva). Potrebo po nujnem varstvu se bo izkazovalo s pisno izjavo vašega delodajalca. Povezavo na primer takšne izjave najdete na naslednji povezavi: https://www.vrtec-zagorje.si/images/stories/Aktualno/vse_ENOTE/2019-20/Potrdilo%20delodajalca.pdf