Občina Hrastnik je objavila Razpis za dodelitev  štipendij za obrtne poklice, štipendij za študente z nižjim socialnem statusom, štipendije za študente s posebnimi potrebami in kadrovske štipendije. Štipendije so namenjene dijakom, ki se redno šolajo v programih nižjega in srednjega poklicnega izobraževanja in rednim študentom na dodiplomskih in enovitih magistrskih študijskih programih.

 

OBRTNI POKLICI

Za obrtne poklice se podeljujeta dve štipendiji. Za podelitev se lahko potegujejo tisti dijaki, ki se redno izobražujejo v tri letnih programih, za poklice: lesar, lesar širokega profila, kovač, elokser, obdelovalec kovin, varilec, ključavničar, strugar, brusilec, orodjar, klepar, klepar- krovec, livar,  monter hladilnih naprav, monter klimatskih naprav, monter vodovodnih naprav, strojni mehanik, avtomehanik, urar, avtokaroserist, elektronik, elektroinštalater, kamnosek, železokrivec, kemični čistilec, pralec, čevljar, pleskar, slikopleskar, tesar, lesar, mizar, zidar, krovec, keramik, gastronom hotelir, pek kruha in peciva, mehatronik in operater.

NIŽJI SOCIALNI STATUS

Razpisuje se okvirno 14 štipendij za različne smeri šolanja. Za študente, ki imajo slabši socialni status in se redno izobražujejo na dodiplomskih študijskih programih in enovitih magistrskih študijskih programih.

Štipendije se razpisujejo za obdobje desetih mesecev in sicer od oktobra 2019 do junija 2020

KADROVSKE ŠTIPENDIJE

Razpisuje se ena kadrovska štipendija za študenta enovitega magistrskega študijskega programa Medicina, ki mora po opravljenih obveznostih na tej stopnji opraviti specializacijo iz družinske medicineza potrebe ZD Hrastnik.

POSEBNE POTREBE

Tudi za študenta s posebnimi potrebami se razpisuje ena štipendija. Kandidat mora predložiti tudi posebna dokazila.

Več informacij, ter vlogo za štipendije pa si lahko ogledate na tej povezavi.