V petek je občina Litija praznovala svoj občinski praznik. Obeležili so ga z osrednjo prireditvijo v Kulturnem centru Litija.  
Prireditve so se udeležili tudi župani sosednjih občin – župan Občine Zagorje ob Savi Matjaž Švagan, direktor občinske uprave Občine Trbovlje Tadej Špitalar, župan Občine Hrastnik Marko Funkl, župan Občine Šmartno pri Litiji Blaž Izlakar ter župan Občine Šentrupert Tomaž Ramovš.
Vse prisotne je slavnostno nagovoril predsednik Državnega sveta RS Marko Lotrič. Sledil je kulturni program in podeljena so bila tudi priznanja.
Zlato plaketo Občine Litija za leto 2023 je župan Franci Rokavec podelil Dušanu Hauptmanu, enemu najboljših in najuspešnejših slovenskih košarkarjev, ki je skozi športno udejstvovanje prispeval k prepoznavnosti občine Litija v širšem prostoru. Hauptman je bil tudi dolgoletni član občinskega sveta in sveta mestne skupnosti Litija, ki mu je predsedoval v mandatu 2014 -2018; plaketo je v njegovem imenu prevzela njegova žena Helena Hauptman. 
Priznanje župana za leto 2023 so prejeli:
  • PGD VAČE ob 120-letnici uspešnega in družbeno odgovornega delovanja,
  • PGD SAVA ob 90-letnici uspešnega in družbeno odgovornega delovanja,
  • KOŠARKARSKI KLUB LITIJA ob 70-letnici aktivnega in uspešnega delovanja kluba,
  • GLASBENA ŠOLA LITIJA – ŠMARTNO za 70-letno uspešno delo na področju glasbenega izobraževanja ter
  • MEDOBČINSKO DRUŠTVO INVALIDOV OBČIN LITIJA IN ŠMARTNO PRI LITIJI, SOCIALNO PODJETJE ob 40-letnici uspešnega delovanja in prizadevnega sodelovanja z občino Litija.
Župan Franci Rokavec pa je tokrat podelil tudi naziv Častni občan Občine Litija bivšemu predsedniku, gospodu Borutu Pahorju; priznanje mu je bilo že izročeno na 19. dnevu GEOSS-a. 
Čestitke občini Litija ob njihovem prazniku ter vsem prejemnikom častnih priznanj.
Foto: Anže Malis za FB Občine Litija