Občina Zagorje ob Savi se bo pogajala za nakup Medijskih toplic

Občinski svetniki zagorske občine so na seji prejšnjega tedna podprli predlog župana Matjaža Švagana, da začne pogajanja o nakupu Medijskih toplic v stečaju, ki propadajo več kot desetletje. Župan je povedal, da si želijo imeti toplice v svoji lasti, pripravljeni pa so jih kupiti po zmerni ceni.

 

Švagan je mnenja, da so toplice prava sramota za občino, zato so pripravljeni kot morebitni novi lastnik urediti njihov videz, potem pa poiskati investitorja, ki bi poskrbel za njihovo obnovo in vsebino. Povedal je tudi, da imajo dovolj negotovosti okrog lastništva toplic, ki jih je stečajni upravitelj Igor Bončina že šestkrat skušal prodati. Za občino bi toplice, ki zajemajo 24.000 kvadratnih metrov in so bile del Poslovnega sistema Zupanc, od leta 2009 pa propadajo in so v zelo slabem stanju, pomenile naložbo za prihodnost.

Bončina je pojasnil, da je imel v začetku meseca pogovor z novim upnikom toplic, in sicer ljubljanskim podjetjem za upravljanje naložb Alos, ki je od hipotekarne upnice Nove KBM kupilo v stečaju priznane terjatve prvega zastavnega reda v višini 833.000 evrov. Novi upnik je Bončino zaprosil za dvotedenski odlok o nadaljnjih postopkih prodaje, ki se bo iztekel konec meseca. Do takrat postopek prodaje toplic miruje.