V mesecu septembru se je pričela že 44. tekmovalna sezona v OLMN Litija na travi. Sodeluje oziroma tekmuje 30 moštev iz štirih občin ( iz Šmartna pri LitijiLiberga, Jang bojs, Omahen transport, KŠD V. Štanga, ND Sokoli, NK Dolina, Gas bar ŠD Lik, Kandidati,; iz Litije – Saletrans&Timvalores, YU team, ŠD Situla Vače, ŠD Sava, Log Utd., ŠD Polšnik, Jesenje, ŠD Dole, ŠD Hotič, Igi team, ŠD Hotič vet.,  ZL vet. / Carglass, CDTZ, ŠD Sava vet., ŠD Polšnik vet.; iz Ljubljane – ŠD Janče , FC Janče Utd., Picerija Pr Burić, ŠD Prežganje, Prežganje vet., ŠD Janče vet.; iz Ivančne Gorice – Sobrače).

Vedno bolj urejena igrišča in športni parki, tudi zaradi OLMN lige

Večina ekip ima tudi zelo lepo urejene športne objekte ( brunarice, balinišča, košarkarska igrišča, igrišča za odbojko na mivki….) okoli nogometnega terena, ki združujejo ljudi ob rekreaciji. Nekatera športna društva, ki imajo za to možnost, so postavile okoli travnatega terena tudi razsvetljavo, kar omogoča igranje srečanj tudi v nočnem času.

vir: Pixabay

Predstavnik vodstva lige g. Mito Kos: »Pohvaliti je potrebno prizadevnost vodij moštev kakor tudi celotna športna društva za organizacijo, usklajevanja terminov srečanj zaradi vremenskih ujm ter komunikacijo z vodjo tekmovanja,« in dodaja:

»Prav vodja OLMN Litija na travi g. Matjaž Aškerc  s svojimi sodelavci ima največ zaslug za transparentnost tekmovanja, ki je v vseh teh letih preraslo v zelo resno tekmovanje.«

Sodelujočih vedno več mladih, tudi deklet…

Najbolj veseli dejstvo, da se v tekmovanje poleg že uveljavljenih igralcev slovenskih nogometnih in futsal lig vključujejo tudi mlajši akterji ter dekleta v vseh občinah. Ne smemo pa pozabiti tudi starejših igralcev, ki nastopajo v veteranski kategoriji in svoje nogometno znanje, veščine in  moralne vrednote prenašajo na svoje potomce.

Trenutni vrstni red na lestvicah po odigranem 4. krogu sezone 2017/ 2018

Prva tri mesta v posamezni kategoriji:

1. liga: ŠD Sava, Saletrans&Timvalores, Yu team,…

2. liga: Log United, ŠD Dole, ŠD Polšnik,…

Veteranska liga:  Zl. Vet./ Carglass, ŠD Sava vet., Prežganje vet.,…

»Vabimo Vas, da vsi navijači ter simpatizerji ekip kakor tudi vsi ljubitelji okroglega  usnja,  spremljate dogajanja na socialnih omrežjih, spletni strani OLMN.si oziroma si srečanja tudi ogledate,« na koncu še povabi predstavnik vodstva OLMN lige in sodnik Mito Kos.