Iz trboveljske bolnišnice sporočajo, da so zaradi naraščanja števila okuženih z novim koronavirusom v Sloveniji in sosednjih državah prilagodili režim obiskov v bolnišnici. Strogi ukrepi so potrebni, da virusa COVID-19 ne bi zanesli v bolnišnico in okužili pacientov in zaposlenih v bolnišnici.

Zato svojce in prijatelje hospitaliziranih pacientov naprošajo, da – če je to možno – se z njimi raje pogovorijo po telefonu namesto da bi jih obiskali. Obiščete lahko paciente, ki so hospitalizirani že 7 dni ali več. Pacienta lahko obišče dnevno le ena odrasla oseba, ki ne kaže znakov okužbe s koronavirusom in v zadnjih 14 dnevih ni bila v stiku z osebo, pri kateri je bil postavljen sum ali celo potrjena okužba s COVID-19. Obisk je omejen na največ 15 minut. Zato v SBT svetujejo, da se svojci in prijatelji med seboj dogovorite, kdo bo kateri dan obiskal bolnika v bolnišnici, saj bodo v bolnišnico dovolili le enemu.

Izjema so obiski očetov v Porodnišnici – ti so mogoči že takoj po rojstvu otroka.

Direktorica SBT Romana Martinčič ob uvedbi prilagojenega režima obiskov prosi za strpnost in se vam za razumevanje zahvaljuje.