Od 1. septembra dalje v jutranjih urah spremenjen prometni režim

Vir fotografije: spletna stran Občine Zagorje ob Savi http://www.zagorje.si/povezava.aspx?id=93&pid=6094
S 1. septembrom se otroci vračajo v šolske klopi in žal moramo priznati, da tudi v Zasavju povsod pot do šole ni varna.
Na pobudo Osnovne šole Ivana Skvarče, mnogih staršev tamkajšnjih učencev, krajanov, pa tudi na podlagi opozoril policije in  občinskega sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu se je Občina Zagorje ob Savi odločila, da s 1. septembrom 2020 spremenijo prometni režim pri dostopu z vozili na območje osnovne šole Ivana Skvarče oz. na območje športne dvorane.

 

S spremenjenim režimom želijo učencem zagotoviti varno šolsko pot. Tako bo  v času pouka med 7:30 in 8:30 uro, ko otroci hodijo v šolo, dovozna cesta do krožišča pri osnovni šoli zaprta za javni promet, iz glavne ceste pri hiši Žnidar pa vključevanje  na cesto proti športni dvorani ne bo dovoljeno.

Vozniki, ki se bodo v dnevih šolskega pouka med polosmo in poldeveto uro želeli pripeljati  na območje športne dvorane,  bodo lahko do tja pripeljali le iz smeri VDC-ja po območju umirjenega prometa ob stavbi Vrtca Smrkci; izvažali pa bodo lahko takrat le v smeri proti obvoznici Ruardi – izvažanje proti centru pa v tem času ne bo dovoljeno.