Vir fotografije: FB stran SDS - Slovenska demokratska stranka

Novela zakona o vladi prinaša razširitev števila ministrstev. V Sloveniji je trenutno 14 ministrstev, trenutnemu naboru pa bi se dodala tri dodatna ministrstva, in sicer Ministrstvo za solidarno prihodnost, Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije ter Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo. Vsako od teh ministrstev bo za svoje delovanje potrebovalo ločen birokratski aparat, ki bo padel na breme davkoplačevalcev. Vlada trdi, da je cilj zakona zagotoviti učinkovito izvajanje nalog nove vlade, v skladu s koalicijsko pobudo. A na čelo teh ministrstev se bodo zavihteli tudi kadri, ki so bili s strani volivcev zavrnjeni.

Številčnost sedanje vlade bistveno presega vse dosedanje vlade v zgodovini države za to je potrebno širše soglasje o tem, na kakšen način bo delovala Vlada Republike Slovenije z vidika učinkovitosti, preglednosti, konsistentnosti, pravne varnosti, za blaginjo Slovenije ter državljank in državljanov.

Število ministrstev dosedanjih vlad v Sloveniji

Ker je delovanje vlade RS pomembno za vsakega izmed nas, saj vpliva na naša življenja, je pomembno, da se o predlagani rešitvi organizacije vlade, državljanke in državljani odločimo na referendumuGre namreč za pomembna vprašanja, ki neposredno vplivajo na učinkovitost, sistematičnost in urejeno delovanje naše družbe, kot tudi za konkreten poseg v položaj in vsakdanje življenje vseh ljudi.

Premislite in spoznali boste, da je pomembno, da tudi vi oddate svoj podpis za izvedbo referenduma na vaši upravni enoti.

Vir: https://www.sds.si/novica/proti-bohotenju-birokracije-21622