Na prestižni enotedenski dirki World Tour po Baskiji med številnimi zvezdniki, Primož Roglič z izjemnim izkupičkom dveh etapnih zmag, vključno z zaključno vožnjo na čas in  končnim 5. mestom.

vir: Facebook Primož Roglič

Primož Roglič, slovenski smučarski skakalec in kolesar, 29. oktober 1989, Trbovlje. Roglič je bil član kluba SSK Kisovec. Na svetovnih mladinskih prvenstvih je na ekipnih tekmah osvojil zlato medaljo leta 2007 v Trbižu in srebrno leta 2006 v Kranju. V kontinentalnem pokalu je dosegel dve zmagi, 7. januarja 2006 v Planici in 10. februarja 2007 v Westbyju, ob tem ima še eno drugo in dve tretji mesti. V sezoni 2006/07 je zasedel osmo mesto v skupnem seštevku kontinentalnega pokala.

Leta 2012 je končal kariero smučarskega skakalca in se začel ukvarjati s kolesarstvom. Zdaj je član kolesarske ekipe Adria Mobil. Leta 2015 je osvojil Dirko po Azerbajdžanu in Dirko po Sloveniji, leta 2016 je dosegel etapno zmago na Giru d’Italia in deseto mesto na olimpijskem kronometru v Riu de Janeiru, leta 2017 pa osvojil Dirko po Algarveju.

»Pa je za nami dirka po Baskiji. Kaj naj rečem sem super vesel in zadovoljen s celotnim potekom dirke, kaj več bi pred štartom že težko pričakoval. Priznam še sam sem bil presenečen da mi je 4 etapo uspelo zmagati?!? Včeraj v zaključku žal nisem imel potrebne moči, da bi ostal s čisto prvimi.  Za danes pa sem bil že pred startom dirke odločen da bo moj dan. Od starta sem poskušal na polno na klanec, kar dolg za kronometer 6,5 km, ker sem vedel da na hitrem spustu lahko malo predahnem. Čeprav sem po polovici na koncu postavil peti čas, sem bil najhitrejši v drugem delu, ko je bilo gor in dol, kar mi zelo ustreza. Vseskozi sem se boril s samim seboj in dejstvom da moram obdržati hitrost. Na koncu je bilo dovolj za zmago, in tudi v skupni razvrstitvi sem napredoval na 5. mesto. konec dober, vse dobro. Tudi kot ekipa smo na tej dirki delali res dobro in na koncu mislim da smo lahko vsi zadovoljni z nastopi! Nič, naslednja dirka Dirka po Romandiji, potem pa par dni počitka, juhej! « Je za javnost, na svoji strani (primozroglic.com) zapisal Primož Roglič.

N.Z.