V soboto so se mladi plavalci plavalnega kluba Rudar Trbovlje udeležili 4. Pokala Delfin v organizaciji istoimenskega kluba iz Ljubljane, ki ga vodi nekdanji uspešen plavalec Nace Majcen. Obenem pa se to tekmovanje imenuje tudi Razvojni pokal, saj se najmlajši plavalci v kategorijah mlajših dečkov in deklic, ter dečkov in deklic pomerijo za naslove najboljših. V teh štirih kolih, ki bodo na sporedu vsakih štirinajst dni, se bodo odplavale vse discipline, ki so na sporedu na državnem prvenstvu. Da je na državno prvenstvo zahtevno priti pa priča dejstvo, da morajo plavalci do takrat odplavati tudi zahtevne norme, ki jih določi strokovni svet Plavalne zveze Slovenije.

 

Tekmovanja, ki je potekalo v bazenu Tivoli, se je udeležilo 8 plavalcev Rudarja. Kot najbolj izkušena sta ekipo popeljala do uspeha Jan Lah Škrbec in Taj Zupančič, sledili pa so jima Brina Rozina, Sara Isaković, Mojca in Špela Oberžan, Pia Lah Škrbec, ter Ariana Agrež.

Največ se je seveda pričakovalo od Taja, ki je osvojil srebro na 100 delfin, bil 6. na 50 prosto, ter 7. na 200 prsno z opravičilom, da je moral nastopiti v skupini slabših plavalcev saj do sedaj še ni imel odplavanega rezultata v teh disciplinah. Jan je plaval le enkrat, a občutno, kar za 3 sekunde popravil osebni rekord na 100 delfin, ter osvojil 7. mesto. Njegova sestra Pia je presenetljivo osvojila 3. mesto na 100 mešano, na žalost pa bila diskvalificirana v njeni disciplini 100 hrbtno. Velik uspeh pa je dosegla Ariana, saj je v disciplini 100 prsno nekoliko presenetljivo osvojila 1. mesto, na 100 mešano pa bila zaradi nepravilnega obrata iz hrbtnega v prsno, diskvalificirana. Odlično je plavala tudi Mojca Oberžan, ki je osvojila 5. mesto na 50 hrbtno, ter šesto na 100 mešano. Njena sestrica Špela, med najmlajšimi na tekmovanju, pa se je prvič spopadla z vodo in konkurentkami, priborila štafeti 4 x 50 mešano 7. mesto, se pogumno borila s starejšimi plavalkami, a zaradi napake dvojnega dotika na 100 prsno bila diskvalificirana. Najstarejši plavalki Brina, 13. mesto 200 prsno in 15. mesto na 50 prosto, ter Sara 26. na 200 prsno in 30. na 50 prosto sta povsem upravičili nastope, saj sta popravili osebna rekorda.