V  Zagorju  ob  Savi  so bili vlomilci znova na delu.  Vlomili so v klet in ukradli kosilnico. Povzročena je bila škoda v višini približno 300 evrov.

 

Ker se število vlomov širom Slovenije povečuje, policija svetuje, da bodimo pozorni na neznance, ki se mudijo okrog vašega doma. V primeru, da vam na vrata pozvonijo nenapovedani “obiskovalce” pod pretvezo, da so serviserje oziroma izvajalci  raznih  del, ki jih niste naročili, je pomembno, da imate to osebo ves čas pod nadzorom. Od nje zahtevajte vpogled identifikacijsko izkaznico ali delovni  nalog,  bodite pa  pozorni  tudi  na videz  teh oseb (njihova oblačila,  govor,  morebitne  posebnosti)  in na vozilo, s katerim so se pripeljali (znamko, barvo, tip in registrske številke vozila). Brez  potrebe jih ne vabite v hišo, ko pa odidete od  doma, pa čeprav le “za hišo”, pa hišo obvezno vedno zaklenite, ključ pa vzemite s seboj. četudi “stopijo samo za vogal”, naj hišo vedno zaklenejo, ključ pa vzamejo s sabo.

Žal se kljub previdnosti lahko zgodi, da boste postali žrtev kaznivega dejanja. Pomembno je, da  o tem takoj  obvestite  policijo  na  št.  113  ali na najbližjo policijsko  postajo.  Policijo lahko pokličete tudi v primeru, če ste opazili neznane osebe in vozila, ki npr. opazujejo objekt ali se obnašajo kako drugače sumljivo. Če ne želite izdati kdo ste, lahko pokličete tudi na anonimno številko policije 080 1200.