Okusi z gradu Bogenšperk vabijo

Tudi letos grad Bogenšperk odpira vrata vsem ljubiteljem kulinarike.
Danes v petek, 15. julija 2022 od 18. ure naprej bodo lokalni ponudniki za vas pripravili raznolike krožnike svoje kulinarične ponudbe. Poleg kulinarične ponudbe pa boste lahko uživali še v odličnem vinu, butičnem pivu ali domačem sadnem soku. 
Na stojnici Javnega zavoda Bogenšperk na vhodu v grad boste lahko kupili kupone, s katerimi boste na stojnicah ponudnikov degustirali pripravljene jedi in ravno prav ohlajene napitke.
Srečali se boste z vinarji, ki oblikujejo vinsko ponudbo grajske kleti – vinarji iz Kleti Brda in Slap vino festivala, svojo ponudbo pa pripravljajo tudi domači vinogradniki društva ŠTUC Šmartno. Z butičnim pivom bo zbrane razvajal grajski pivovar Volk Turjaški, čisto premierno pa bo to leto z nami odlična ponudba vin Arret Wines. Za vse tiste pa, ki ne pijete alkohola, pa bo Mirko Knez pripeljal domač, pravkar pridelan sadni sok.
Seveda pa k dobri kapljici sodijo tudi slastne jedi. To pripravljajo na Eko kmetiji Vovše, svojo vrhunsko kulinariko bodo dodali v Krčmi na gradu Bogenšperk, posladkali pa se boste lahko z dobrotami izpod rok članic lokalnega društva kmetic, ali z okusnimi vaflji vafl.official
Za glasbeni izbor bo poskrbel DJ Woo.
Ne glede na vremensko napoved, ki napoveduje možne občasne nevihte, prireditev, pravijo organizatorji, bo v vsakem vremenu, zato VABLJENI NOCOJ ob 18h NA MNOGOTERE OKUSE NA GRAD BOGENŠPERK!