Pesnik, pisatelj, duhovnik in filozof John O’Donohue je nekoč zapisal da je upiranje starosti težka borba. Vendar: bliže smo porazu, slajše so zmage. Prav lahko bi se strinjali z njegovo mislijo, saj starost pogosto povezujemo z zmanjšano sposobnostjo za delo, bolj pogostimi zdravstvenimi težavami, pa tudi osamljenostjo, onemoglostjo in potrebo po pomoči drugih.

Starostniki potrebujejo več pomoči svojih bližnjih pri vsakdanjih opravilih in včasih je to težko, saj so lahko potrebe starostnikov precej časovno in fizično zahtevne. Kako torej pomagati in poskrbeti za svoje starše oziroma bližnje, ki zase ne morejo več poskrbeti, da se ne bodo počutili odveč in bodo kljub starosti živeli kakovostno življenje?

O vsem tem bodo na omizju spregovorile dr. Alenka Forte, patronažne sestre ZD Trbovlje in predstavniki Slovenskega društva Hospic v PETEK, 22. marca 2024 ob 17. uri V PREDAVALNICI DRUŠTVA UPOKOJENCEV TRBOVLJE.

Naj starost ne bo breme za starostnika in njegove najbližje, temveč v ljubezen zaokrožena življenjska pot kovana z lepimi spomini.

Toplo vabljeni!