Orleki špilali za Salamončke

JSKD Trbovlje se je v času izolacije odločila, da s svojim delom polepša dneve  varovancem v Domu upokojencev Franc Salamon. Starostniki so zaradi koronavirusa omejeni na zadrževanje v samem domu, dan je enak dnevu, saj jih še njihovi najbližji ne morejo obiskati. In tako so se zasavski kulturniki odločili za akcijo “Zasavski kulturniki za naše Salamončke”. Akcijo sta otvorila vodja izpostave JSKD Trbovlje Blaž Rojko s svojo hčerjo, ki sta varovance doma pod njihovimi balkoni presenetila z melodijami ter pesmimi. V zadnjih aprilskih dneh so Salamončke obiskali še direktorica Knjižnice Toneta Seliškarja Katra Hribar Frol, pa gledališčniki iz Mladinskega gledališča Svoboda Trbovlje, predpraznično presenečenje pa so pripravili tudi trboveljski godbeniki.

 

Takoj, ko je bilo možno prečkati občinske meje, pa je pod balkone Doma Upokojencev Franca Salamona v Trbovljah prišla vasovat  zasavska skupina Orlek. Varovanci doma so se ob njihovih uspešnicah sprehodili Na Kum, ob Ko so lipe cvetele obudili spomine na prve ljubezni in se nasmejali ob besedilu Porno polke. Navdušen aplavz poslušalcev je Orlekom povedal, da sos svojim knap’n’rollom storili pravo gesto. Njihov nastop ob prazniku dela morda res ni bil tako številčno obiskan, kot so Vlado Poredoš in ostali iz skupine sicer tega vajeni, pa vendar je toliko bolj ogrel srca ljudi, ki so jih poslušali.

Akcija “Zasavski kulturniki za naše Salamončke” se bo nadaljevala še v prihodnje – vsaj dokler se razmere v domovih za upokojence ne normalizirajo. Kdo ve, morda pa se bodo s podobnimi nastopi odločili nadaljevati tudi takrat, ko bo krize zaradi okužbe s koronavirusom konec?