OŠ Toneta Okrogarja bo dobila novo telovadnico

VIR: OŠ Toneta Okrogarja

Občina Zagorje ob Savi je konec marca objavila javno naročilo za izgradnjo nove šolske telovadnice pri Osnovni šoli Toneta Okrogarja, ki je odprto do 22. aprila. Gre za eno večjih naložb zagorske občine, ki je ocenjena na okoli pet milijonov evrov, so danes sporočili z občine. Telovadnica, ki je bila zgrajena leta 1972, je dotrajana in v vsem tem času ni bila nikoli temeljito obnovljena. Toplice, kot se imenuje del Zagorja ob OŠ, tako pričakujejo korenito preobrazbo, so še navedli.

Zagorska občina bo sredstva za obnovo skoraj v celoti zagotovila iz lastnega proračuna, saj Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport te nujne naložbe v Zagorju ne bo podprlo. Glede na to, da bo telovadnica zgrajena kot energetsko učinkovit objekt, pa občina polaga svoje upe na sofinanciranje iz eko sklada v višini pol milijona evrov.

OŠ Toneta Okrogarja, ki so jo obiskovali mnogi znani Slovenci, med njimi tudi pokojni predsednik države Janez Drnovšek, se že nekaj let srečuje s težavami zaradi dotrajanih objektov. V zadnjih letih so starši učencev že večkrat pozvali občino k obnovi šole ter izgradnji telovadnice. Občina se je sicer prijavila tudi na razpis na pridobitev evropskih sredstev za gradnjo telovadnice, vendar neuspešno. Naložba poleg gradnje nove telovadnice vključuje tudi ureditev prostorov za delilno kuhinjo in večnamensko dvorano ter ureditev športnih in zelenih površin pri omenjeni šoli. Ob tem bodo na novo uredili tudi komunalno in prometno ureditev.