Otroci nazaj v vrtce in šole, učitelji in ostali zaposleni pa na testiranje

 

Po sprostitvi nekaterih ukrepov in po kulturnem prazniku se v torek v šole vračajo učenci prve triade, odpirajo pa se tudi vrtci. Svoja vrata bodo z nekaj omejitvami odprle tudi glasbene šole, ki so zaprte že od jeseni.

Tako bo v glasbenih šolah lahko potekal individualni pouk za tiste učenke in učence, za katere bo šola presodila, da je zanje izvedba pouka v prostorih šole za nemoteno nadaljevanje njihovega izobraževanja nujno potrebna, skupinski pouk pa bo še naprej potekal na daljavo. Nastopi učenk in učencev v prostorih šole se še vedno ne bodo izvajali.

In preden bodo vzgojno izobraževalne enote odprle svoja vrata, je obveza učiteljev, vzgojiteljev in vseh ostalih zaposlenih, da opravijo testiranje s hitrim antigenskim testom.

Zaradi praznika v ponedeljek bodo le-ta v Zasavju potekala v torek zjutraj:

  • V Trbovljah bodo s testiranji začeli ob sedmi uri; najprej bodo na vrsti učitelji, ki imajo neposreden stik z učenci. Zaradi množičnega testiranja lahko pričakujete nekoliko prilagojeno torkovo jutranje varstvo za učence.

  • Zaposlene v vzgojno – izobraževalnih ustanovah bodo testirali tudi v Zagorju. Začeli bodo zelo zgodaj, poleg osnovnošolskih učiteljev in zaposlenih ter vzgojiteljev pa bodo v torek v Zagorju testirali tudi zaposlene v SŠ Zagorje in Glasbene šole Zagorje.

  • V Hrastniku bodo s testiranjem v torek pričeli že ob 6.uri zjutraj.

Tako bodo najmlajši spet nazaj v šolskih klopeh in vrteških skupinah. Na odgovor kako pa kaže za ostalim šoloobveznim otrokom, pa bomo morali še nekaj časa počakati, saj nas od oranžne faze loči še neizpolnjen pogoj glede povprečnega števila pozitivnih oseb v 7 dneh, ki se še vedno drži nad zahtevanimi 1000 primeri.