Padel je rekord v številu okužb

Včeraj je  bil žal postavljen rekord, ki si ga nihče ne želi – med 2956 testiranimi osebami je bilo 411 ljudi pozitivnih na novi koronavirus.

Epidemiološko sliko okužb z okrepljenim testiranjem spremljata Ministrstvo za zdravje in Nacionalni inštitut za javno zdravje.  Glede na število okuženih se sprejema in prilagaja ukrepe za zajezitev širjenja novega koronavirusa, da bi zamejili vpliv bolezni covid-19 na življenje države in njenih državljanov.

Če imate občutek, da je virus morda izmišljen, prenapihnjen oziroma tam nekje daleč in vas ne more doseči, pomislite znova. Tudi če niste med dnevnimi migranti, ki se na delo vsakodnevno vozijo v večja mesta, je virus našel pot tudi v zasavske kraje.

V zadnjih 14 dneh je bilo v Hrastniku, Trbovljah, Zagorju, Litiji in v Šmartnem pri Litiji na testiranju pozitivnih kar 113 oseb, od tega samo včeraj 15 ljudi.

občina št. pozitivnih včeraj št. pozitivnih zadnjih 14 dni
Hrastnik 1 21
Litija 3 27
Šmartno pri Litiji 0 1
Trbovlje 4 28
Zagorje ob Savi 7 36

 

Stanje JE resno. V primeru, da bo število okuženih z novim koronavirusom še naraščalo, lahko pričakujemo še strožje ukrepe, kot trenutno v državi veljajo sedaj. In to ne zaradi samovolje vlade, pač pa v dobro nas vseh, ki želimo ostati zdravi.