Litija v polfinalu s 3:0 Mariboru popolnoma prekrižala načrte: V finale z Dobovcem

FC Litija in Dobovec Pivovarna Kozel sta finalista 23. sezone prve slovenske futsal lige. Polfinale se je končalo zelo hitro, saj sta obe moštvi, tako Litija, kot Dobovec s po 3:0 opravila s konkurenco. Ekipi se bosta ponovno srečali na parketu in v slabih dveh mesecih odločali o lovoriki – v finalu pokalnega tekmovanja začetek marca so bili uspešnejši Dobovčani.

V petek 13. aprila sta bili na sporedu polfinalni tekmi v Mariboru in Sevnici. Litijani so Maribor premagali s 6:2. Že v prvem polčasu je dišalo po ugodnejšem končnem izkupičku za Litijo, saj so ga dobili s kar 3:0.

V drugem polčasu so Mariborčani dvakrat zadeli, in sicer v 24. in 25. minuti. A upanje je hitro ugasnilo, kajti Litijani so z umirjeno in zbrano igro zadeli še trikrat, in zapečatili usodo Štajercev, dvakrat je zadel Teo Turk.

“Čestitam mojim fantom za dobro odigrano tekmo. Hitro smo povedli 3:0, potem smo se malce preveč sprostili in dobili dva lahka gola. A smo se zbrali, v naših mislih je finale,” je po tekmi za STA dejal trener Litije Damir Pertič.

“Seveda sem razočaran. A to je realna slika. Mi smo na prvi tekmi polfinala ostali brez ključnih in najboljših igralcev. Za kaj več smo imeli premalo, veliko premalo kvalitete. Litija je zasluženo v finalu, čestitam ji in želim srečo,” pa je za STA svoje videnje tekme in polfinala zaključil trener Mariborčanov Tomislav Horvat.

Drugi finalisti, Dobovčani, so v Sevnici slavili z 2:1.

Prva tekma finala, ki se igra na tri zmage, bo v petek, 20. aprila v Litiji. Sledila bo še ena tekma pri vodilni ekipi po rednem delu prvenstva, nato se bosta ekipi preselili v Rogaško Slatino za tretjo tekmo.

SFL, polfinale:

FutureNet Maribor – FC Litija 2:6 (0:3) (0:3 v zmagah)

– strelci: 0:1 Vrabel (4./ag), 0:2 Duščak (17.), 0:3 Fetić (18./10 m), 1:3 Markić (24.), 2:3 Vrabel (25.), 2:4 Turk (27.), 2:5 Totošković (27.), 2:6 Turk (37.);