Vir fotografije: FB stran Peter Kauzer

Hrastnik in z njimi vse Zasavje ima spet razlog za veselje. Pravzaprav sta razloga kar dva in zanju sta poskrbela dva vrhunska hrastniška športnika, Peter Kauzer in Darko Jorgić.

 

Peter Kauzer je včeraj po štirih letih ponovno stal na najvišji stopnički – zmagal je na uvodni tekmi svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah za sezono 2022. To je Kauzerjeva dvanajsta zmaga v svetovnem pokalu. Za medije je Kauzer povedal, da je zmaga presenetila tudi njega samega – da je imel nekaj sreče, da se je sploh uvrstil v finale. Nato pa je finalno tekmo začel kot prvi in izvrsten rezultat (čas 95,54) obdržal do konca tekme. Drugouvrščeni Italjan De Gennaro je za njim zaostal slabo sekundo, tretjeuvrščeni Švicar Dougoud pa kar 1,74 sekunde. Peter Kauzer si želi še uvrstiti se na olimpijske igre v Parizu leta 2024, potem pa namerava počasi zaključiti tekmovalno kariero.

Vir fotografije: FB stran Darko Jorgić

S tekmovanji pa – upajmo – še ne namerava zaključiti namiznoteniški as Darko Jorgić, ki je trenutno šesti igralec svetovne lestvice ITTF. V finalu končnice nemškega državnega prvenstva v namiznem tenisu je s 3:1 premagal legendarnega Tima Bolla, nemškega profesionalnega namiznoteniškega igralca, ki trenutno igra za Borussijo iz Düsseldorfa. Jorgić je s svojo igro zadovoljen, čeprav njegova ekipa ni osvojila naslova državnih prvakov. Zase je povedal še, da se iz porazov uči in zato iz leta v leto igra boljši namizni tenis.

 

Darku čestitke za njegove dosežke, Petru pa za zlato odličje na svetovnem nivoju. Ponosni smo na vaju!