Letošnja pandemija virusa COVID-19 je v Hrastniku pustila grenak priokus. Situacija v Domu starejših Hrastnik je občane Hrastnika spodbudila, da ukrepajo.

 

Pobudnik akcije, v kateri se je povezalo več hrastniških društev, je KUD Veter, ki je tudi prevzel organizacijo zbiranja podpisov. Z javno peticijo  občani Hrastnika od Državnega zbora RS zahtevajo takojšnjo izgradnjo sodobnega novega Doma starejših občanov v njihovi občini.

Zahtevo so utemeljili z dejstvom, da obstoječi dom starejših primarno ni bil namenjen oskrbi starejših ljudi, pač pa je služil kot internat dijakom. Neprimernost prostorov se je pokazala v času širjenja virusa COVID-19 in kljub požrtvovalnem delu zaposlenih in zunanje pomoči nesreče, ki se je dogajala domskim varovancem, ni bilo mogoče preprečiti.

Če bi tudi vi želeli podpreti izgradnji novega doma za starejše občane v Hrastniku, lahko oddate svoj podpis v podporo na več kot 60 lokacijah v mestu (hrastniške trgovine, podjetja, javni zavodi …). Za več informacij glede peticije se lahko obrnete na KUD Veter na e-naslovu [email protected].
 
Na spletni strani Občine Hrastnik pa najdete tudi obrazec, ki si ga lahko tudi sami natisnete, zbirate podpise in jih nato pošljete na naslov KUD Veter, Novi dom 4, 1430 Hrastnik